2012-11-30

PRO påverkar

PRO har ett viktigt uppdrag från medlemmarna att påverka beslutsfattare i viktiga frågor som rör pensionärerna.

Därför är det betydelsefullt att då och då träffa politiker. Häromdagen träffade jag socialminister Göran Hägglund. Han besökte PROs kongress i juni och var intresserad av att få veta vilka frågor kongressen beslutade att vi ska driva.

Vi får se om Göran Hägglund i sin politik hörsammar PROs krav. PRO är ju ändå Sveriges största pensionärsorganisation med nästan 400 000 medlemmar. Det gör PRO till en stark röst för pensionärernas intressen.

2 kommentarer:

  1. Jerry Gabrielsson2 december 2012 kl. 08:29

    Jag håller med dig att det är viktigt att träffa överheten...
    Men en reflektion som måste göras, vad har kommit ut av dessa möten det är ju inte första och sista gången som man diskuterar och tjatar om samma frågor.
    Nu är det dags att sätta ned foten och visa lite muskler, eller vad är skälet till dessa möten att träffas och dricka kaffe.

    SvaraRadera
  2. Många uppfattar PRO som en förhandlingspart som exempelvis ett fackförbund. Så är det naturligtvis inte. Som påtryckare gör man ett gott arbete, ibland upplevs PRO som gnälligt, men allt sker dock i pensionärernas intressen. Tyvärr är det väl så att vi gamla tappar kraften i våra muskler, PRO har aldrig haft några, men man gör så gott man kan med de små förutsättningar som finns. Kaffe är gott!

    SvaraRadera