2012-11-16

Halvhalt efter kongressen - representantskapets höstmöte

Idag strömmade förtroendevalda från landets alla PRO-distrikt till Stockholm för att bland annat följa upp vad som hänt med de beslut som kongressen fattade i juni. Det är viktigt att stanna upp och stämma av att organisationen är på rätt väg.

På dagens agenda stod kampanjdagen för rättvisa skatter den 3 december. Det är uppenbart att det pågår en febril aktivitet i distrikten inför dagen. Distrikten har bjudit in riksdagsledamöter i sina respektive län för att ställa frågan om hur de ser på den orättvisa beskattningen av pensioner.

I Umeå ska Sverker Olofsson, känd från TV, vara moderator för den paneldebatt som arrangeras. Det känns spännande och jag tror att kampanjdagen kommer att väcka uppmärksamhet. Vi presenterade också hur vi jobbar vidare med boendefrågan. Kongressen uppdrog till styrelsen att ta fram ett boendepolitiskt program. Arbetet börjar nu och ett program ska presenteras i Almedalen 2014. Däremellan ska ett antal kunskapsseminarier äga rum, rapporter presenteras och en remissrunda bland medlemmarna genomföras.

På representantskapet hälsade vi Magdalena Andersson, ekonomisk-politisk talesperson från Socialdemokraterna, välkommen. Hon gjorde en exposé över världsekonomin och "trattade" ner till socialdemokraternas budgetmotion. Ungdomsarbetslösheten är en tung fråga i budgetmotionen.

Vi PRO-are har både barn och barnbarn och tycker att det är bra att se till att en hel ungdomsgeneration inte ställs utanför samhället utan får en chans att etablera sig på arbetsmarknaden, bilda familj och få barn som kan bidra till välfärden. Jag kan dock känna en viss besvikelse över att socialdemokratin inte sätter ner foten när det gäller skatten på pension. Men Magdalena känner blåslampan i baken från PROs nära 400 000 medlemmar.

1 kommentar:

  1. Att oråttvisa skatter har fått fortgå så länge kan man ha åsikter om, men att Socialdemokraterna inte har reagerat kraftigare än de gjort gör mig djupt besviken. Jag har trott, och tror fortfarande, att det är det enda parti so kan återställa rättvisa i skattesystemet. PRO måste driva skattefrågan ännu hårdare, om vi någon gång i framtiden ska få rättvisa skatter.

    SvaraRadera