2013-09-16

Vi är tillbaka på ruta ett

På onsdag den 18 september går finansminister till riksdagen med den nådiga luntan. Frågan är hur många ytterligare nyheter den egentligen kommer att innehålla vid presentationen. Såväl det femte jobbskatteavdraget som höjd brytpunkt har redan presenterats.

Hur påverkar dessa förslag oss pensionärer? Alliansregeringen sänker skatten på pension med 100 kronor. Men, i och med att regeringen nu aviserar ett femte jobbskatteavdrag så ökar skillnaden i skatt på pension och lön. Alltså vi är tillbaka där vi startade kampen för rättvis skatt för nära sex år sedan.
Och så slår bromsen till igen under 2014. Det innebär en sänkning på ca 400 kronor vid en pension på 15 000 kronor.

 Nu återstår att se hur oppositionen kommer att agera i sina skuggbudgetar. Kan vi hoppas på en bättre inställning till oss pensionärer?

Kampen för rättvis skatt och ett hållbart pensionssystem går vidare.

1 kommentar:

  1. Sök svar på språkfrågor i Frågelådan!
    tillbaka

    fråga
    Hur böjs substantiven ordförande och anförande?
    svar
    Det heter en ordförande, ordföranden, flera ordförande, ordförandena. Ord med n-genus som slutar på -ande har ingen ändelse i plural.
    Ordet anförande, som har t-genus, böjs däremot ett anförande, anförandet, flera anföranden, anförandena, precis som andra ord av t-genus som slutar på vokal, t.ex. ett dike, flera diken.


    SvaraRadera