2012-01-25

Dyra bromsklossar

Bromsen kostar pensionärerna 45 000 kronor redovisar E24 i en intressant artikel. Det är Pensionsmyndighetens senaste prognos som de pedagogiskt visar fram. Siffran är ett matematiskt beräknat genomsnitt men den ger ändå en vink om vilka storheter det handlar om.

Prognosen från Pensionsmyndigheten är inte så upplyftande. Den visar att bromsen kan slå till igen ganska snart.

Bromsen kommer att påverka pensionerna negativt under åren 2014, 2015 och 2016 enligt prognosen. Under sjuårsperioden 2010 - 2016 är det då bara två år som inte påverkas av bromsen.

Det borde vara en ordentlig tankeställare för politikerna som fortfarande trots PROs påtryckningar inte till fullo förstått problematiken med bromsen.

Jag ser nu i alla fall fram emot den utlovade propositionen om förstärkt skydd mot åldersdiskriminering som är datumsatt till den 20 mars. Den har vi väntat på länge.

Avsaknad av oppositionspolitik gör att partiledarvalen blir intressanta och kanske avgörande för framtida diskussioner om äldrefrågorna. Intressant i sammanhanget är att även en person med lite livserfarenhet nu lyfts fram i diskussionen om en ny partiledare för det största oppositionspartiet. Det är ett sundhetstecken om man även vågar pröva personer som fyllt 65 år i en ledardiskussion.

Var det landar får vi kanske snart veta.

1 kommentar:

  1. Sant ! Jag hade gärna sett denna 71-åring som ordförande i SAP.

    SvaraRadera