2011-07-07

Mycket om äldrefrågor i Almedalen

Efter några dagar i Visby under Almedalsveckan blir man nästan överväldigad. Det är så många arrangemang och så mycket människor. PRO är förstås på plats och har arrangerat tre seminarier.

Vårt seminarium igår om framtidens välfärd tycker jag blev väldigt intressant. Det är en diskussion som måste fortsätta. Framsynta personer som Mats Thorslund, Emma Lennartsson, Ilija Batljan och Anna Hedborg bidrog och även den stora publiken. Den glädjande utvecklingen att vi lever allt längre är verkligen värd en del tankemöda. För vem vill egentligen ha något annat än ett långt och lyckligt liv?

Mer om seminarierna finns att läsa på PROs webbplats, www.pro.se. Ett av seminarierna, om teknik i omsorgen, filmades. Länk till filmen, som är en ihopklippt sammanfattning.

PRO Gotland har synts i Almedalen varje kväll med flygblad om pensioner och skatter. Flera organisationer, bland andra LO har diskuterat pensionsfrågor. Många har diskuterat vård, omsorg och välfärdens framtida finansiering.

Ett och annat får man alltså med sig tillbaka efter fyra intressanta dagar.
”Det blir drag i PRO” sa Fredrik Reinfeldt i måndags. Han vet ju inte att det redan är drag i PRO.

Det skulle ha varit intressant att även höra s-ledaren Håkan Juholts tal, men för mig är det dags att åka hem, så det får bli på teve. Träffade honom i alla fall på ett seminarium. Ska försöka hinna lyssna på fysikprofessorn Bodil Jönsson, som ska tala om åldrande på ett nytt sätt. Det ska bli intressant. För dig som inte läste artikeln om henne i Dagens Nyheter igår kommer här en länk.

Till sist vill jag önska alla en fin sommar!

1 kommentar:

  1. John Algot Gustafsson, Mollösund7 juli 2011 kl. 18:42

    Trevlig sommar till PRO och Curt Persson.

    Jag tycker det är jättebra av PRO och de andra pensionärsförbunden att ta upp pensionerna till granskning. Det är mycket som gått snett. Sven Grassmans bok från 1991 hittade jag i bokhyllan oläst, men nu har jag läst den, som heter "Från det lydiga landet". Det var verkligen tragiskt för alla oss att han dog i aug 1992. Där finns mycket att läsa.
    Hälsar John Algot Gustafsson, Mollösund. Medlem sedan 1992.

    SvaraRadera