2013-08-31

Borg flaggar för större skattesänkning för pensionärer

Sent i fredags eftermiddag träffade jag tillsammans med ordföranden för de fyra andra rikstäckande pensionärsorganisationerna finansminister Anders Borg.
 
Bakgrunden till mötet är att alliansen har aviserat ett femte jobbskatteavdrag och en obetydlig sänkning av skatten på pension. Efter några år med krympande skillnad mellan skatt på pension och lön, innebär detta att skillnaden ökar igen. Detta kan vi inte acceptera.
 
På mötet med finansministern framkom att det inom regeringen pågår en diskussion om att eventuellt ge pensionärerna en något större skattesänkning än de 1,15 miljarder kronor som tidigare sagts. Att helt sluta gapet är enligt Borg inte aktuellt.
 
På mötet diskuterade vi också svängningarna i pensionssystemet som även Borg menar är olyckliga och framhöll att han vill se ett system som aldrig går under noll. Denna fråga brukar annars hänvisas till den hemliga pensionsarbetsgruppen. Det kanske trots allt finns en öppning för en bredare diskussion.

1 kommentar:

  1. Det är ett hån mot oss pensionärer, när Hägglund säger att vi får 100:- sänkning i skatt och att det är mycket när dom höjer sina egna löner mångdubbelt, inför valet borde alla pensionärer rösta blankt för att markera istället för att rösta på Svd, nästa åtgärde borde bli köp stopp på varor som absolut inte behövs, så får allianse se vad som sker med momsskatt mm.

    SvaraRadera