2011-10-31

Magra år för pensionärer

Magra år väntar Sveriges pensionärer enligt en rubrik i Dagens Nyheter.

Artikeln handlar om att Pensionsmyndigheten lämnat in sin prognos om pensionerna framöver till regeringen.

Nästa år blir det en pensionshöjning med 3,5 procent, men efter inflationen blir det bara 0,7 procent. År 2013 är osäkert och 2014 beräknas bromsen slå till igen.

De nya uppgifterna aktualiserar återigen behovet av en justering i pensionssystemet. Jag hoppas att socialförsäkringsminister Ulf Kristersson tar till sig detta och ser fram emot att få höra hans tankar kring detta då han deltar i vårt seminarium om pensionssystemet den 11 november.

Du som ännu inte har anmält dig till seminariet - gör det nu! Det verkar bli fullsatt!

Länk till mer information om seminariet och anmälningssidan

2 kommentarer:

  1. Hej
    Är själv ej pensionär än men min mor tillhör denna skara vid ålder 84 år.
    Vill ta upp ett problem vad gäller tillgång till internet med rimliga kostnader.
    För fanns möjlighet att teckna abbonemang med relativt låga hastigheter o kostnader vilket öfta är fullt tillräckligt för att se nyheter, betala räkningar mm.
    Nu verkar alla leverantörer tävla om att erbjuda högsta möjliga hastighet oavsett kostnad. Efterlyser stöd för att även pensionärer med i många fall begränsad ekonomi skall kunna hitta abbonemang som är lämpligt utformade. Detta verkar saknas idag.
    Kanske dax för lite konsumentpåverkan ?
    mvh Kenth

    SvaraRadera
  2. Magra år, skriver Curt. Det blir att blanda bark i brödet? När det senast var tal om skattesänkningar för pensionärer, då fanns det inga pengar och det skrevs in i stjärnorna. Nu finns det stora belopp att betala ut, säger Rainfelt, men inte till pensionärerna utan till medelhavsländerna. Arrogansregeringen gör själ för namnet. Pererik 70+

    SvaraRadera