2011-09-30

Bra att träna minnet både för äldre och yngre

I Svenska Dagbladet läste jag en artikel om minnesträning. Viktig och intressant. Läkare förbiser ofta att fråga om minnesproblem och många människor tycker att det är genant att tala om dem. Tyvärr finns artikeln inte på webben - kanske någon som har glömt lägga in den - så jag kan inte länka.

Aktivitet, träning och problemlösning är i alla fall bra fick man veta, så vår breda PRO-verksamhet, inte minst med vår imponerande PROvetartävling, där det snart är riksfinal, står sig bra även för den som vill hålla sig frisk på detta område.

Men minnesträning behövs ju även för yngre kan jag förstå. Inte minst bland politiker. Före valet kanske en del PRO-aktiva minns att det talades mycket om rättvis skatt och om pensionärernas villkor. Nu har en hel del av detta glömts bort av dem som blev valda. Regeringen tycker inte att det finns pengar till att rätta till skatteskillnaden mellan pensionärer och löntagare. Men det finns pengar till att sänka momsen på restaurangtjänster, något som faktiskt kostar dubbelt så mycket som den uteblivna skattesänkningen för pensionärer. Mer om detta har jag kommenterat på pros webbplats.

Det blir också intressant att se vad socialdemokraterna säger om pensioner och skatter när de slutligen blir klara med sin motion. Hoppas att skatteskillnaden minskar med mer än 50 kronor. Länk till artikel i Aftonbladet.

Att skatten är åldersdiskriminerande råder det väl inget tvivel om. Men enligt lagen är den inte det. Många personer har försökt anmäla, men anmälningarna läggs ner. Vi kanske inte i närtid kan få en lag som hindrar diskriminerande skatter men en lite bättre lag mot åldersdiskriminering måste i alla fall snart komma till stånd. PRO har jobbat för en bättre lag länge. Jag var intervjuad om det i en annan artikel i SVD igår som jag däremot kan länka till. I papperstidningen var också en rad andra PRO-are intervjuade, som journalisten hade träffat på vår inspirationsdag i Hallunda förra veckan. Roligt att många fick komma till tals.

Slutligen lite för minnet: Du vet väl att du kan hitta PROpensionärens kryss och sudokun på nätet. Annars kommer här en bra länk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar