2013-02-11

Klok analys av pensionsdebatten

I dagens Svenska Dagbladet (11 februari 2013) skriver Joel Dahlberg en analys av den senaste veckans pensionsdebatt. Han skriver att KDU:s ordförande Aron Modig, socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén och även socialminister Göran Hägglund laddar för generationsstrid.

Han skriver också att den ekonom, som Aron Modig hänvisar till när han skriver att de unga förlorar på att PPM-systemet försvinner, har missförstått saken. Det läge vi har idag är precis det motsatta, dagens pensionärer får lägre pension för att framtida pensionärer ska få det de har tjänat in.
 
Joel Dahlberg avslutar sin krönika i Svenska Dagbladet med: ”Det finns ingen anledning att ändra systemet för att pensionerna upplevs vara för låga, slog Modig fast i tv-debatten. En kraftfull replik på det uttalandet kan mycket väl komma i riksdagsvalet nästa år.”

Under våren kommer flera utredningar från pensionsgruppen, ”hemliga klubben” som jag förutsätter ger underlag till konstruktiva diskussioner i pensionsfrågan.

1 kommentar:

  1. Jag såg debatten på morgon Tv mellan KE Olson och KD:s ungdomsförbundsordförande Modig. Man undrar på vems uppdrag Modig debatterade...

    SvaraRadera