2012-10-29

Inkomstpensionerna minskar 2014

Pensionsmyndigheten presenterade i fredags en ny prognos för inkomstpensionernas utveckling. Dagens siffror ser betydligt sämre ut än den prognos som presenterades i juni i år. Enligt Pensionsmyndigheten slår bromsen åter till 2014. Det innebär att inkomstpensionerna åter igen minskar och skillnaden mellan löner och pensioner ökar ytterligare. Pensionsprognoserna visar nämligen att inkomstpensionen kommer att stå helt stilla mellan 2009 och 2015 samtidigt som inkomsterna under samma period väntas ha stigit med 18 procent. Detta är inte rimligt. Det hela är en effekt av systemet med den så kallade bromsen i pensionssystemet. PRO har krävt att bromsen ska tas bort och ersättas med något som är mer verklighetsanknutet.

1 kommentar:

  1. Det är bra att du nu skriver att bromsen skall ersättas av något annat, det går inte som man tidigare läst från PRO, att den helt tas bort. Det måste i pensionssystemet vara jämvikt i inkomst och utgift. Bromsens svaghet är att den bygger på prognoser (gissningar).Mer verklighetstroget skriver du Kurt. Jag håller med.

    Hela pensionssystemet bör göras om, dess inkomster försämras bland annat genom högre arbetslöshet och att unga kommer ut i arbetslivet flera år senare än när nuvarande pensionssystem fastslogs.

    18% skillnad i lön-pension under 5 år är för mycket.

    Olle Wik Ordförande Tanums PRO förening.

    SvaraRadera